lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

En record de Marcel.lí

 

 

 

Última actualización el Miércoles, 06 de Enero de 2021 16:46
 
E-mail Imprimir PDF

Transespadà


Bé, aquest any anem a fer una ruta per etapes (com si fora el camí de Sant Jaume, però en petit). La ruta té algunes coses bones (uns paisatges espectaculars)i d’altres no tant (hi ha pocs llocs per proveir-se de queviures com vos aniré dient durant l’explicativa)

La ruta la podríem començar el dia 1 de juliol, que és divendres i, en principi (opos a part) tot hom, ja té vacances.

Podríem quedar el dia 1 de juliol a l’estació de Nules (Castelló) i des d’allí, bé en taxi o a peu, desplaçar-se al poble de Vilavella.

Primer dia

La ruta la començarem en el poble de la Villavella a prop de les escoles, on comença una costera dura, de les q s’agarren als bessos i, a més, perllongada. L’etapa d’avui és dura, perquè anem a trobar-se en una forta pujada inicial i desprès en un continu puja- baixa. Ara bé les vistes són extraordinàries, des d’alguns punts podrem veure bona part de la costa nord de Castelló, les illes columbretes cap a l’est, cap al sud i si el dia és clar podrem veure el Montgó i per l’oest la mole del Penyagolosa. Una altra curiositat de la ruta és que passarem algunes de les trinxeres, encara en algunes parts visibles, de la guerra civil i restes dels combats que aquí van haver-hi entre les tropes republicanes i les nacionals que van omplir de sang aquestes muntanyes com veurem al llarg de la ruta. Després d’unes quantes hores de caminar baixarem ràpidament cap al poble d’Eslida. Des de l’arribada i fins a l’endemà temps lliure per gaudir de la migdiada, fer compres (olives, mel, formatge...)jugar una partideta de cartes, cuidar-se el body,etc.

Segon dia

Etapa curta de recuperació del dia anterior. El dia el començarem amb una marxa que començarem prop del cementeri d’Eslida. Des d’allí remuntarem el barranc de l’Oret i pujarem al coll de Barràs. A la nostra dreta anirà quedant el cim de la batalla que deu el seu nom als enfrontaments que van haver-hi entre els terços i els moriscos, al negar-se aquests a l’expulsió de l’any 1609, sent aquest cim un dels darrers reductes de resistència morisca. Una vegada superat el coll de Barràs baixarem pegats al barranc de la Caritat, passarem per la font de la Caritat i antics molins que aprofitaven l’aigua d’aquestes fonts fins a arribar al poble d’Ain. Allí podem fer una paradeta per prendre una cervesseta i relaxar-nos en la plaça del poble, ja que el més dur ja està fet i sols queda una horeta per arribar-hi a la destinació definitiva. Amb un poc d’esforç arribarem a Veo, allí podrem prendre una alternativa: anar per la carretera o bé anar per la sequiola (aquesta segona alternativa no és bona per a persones amb vertigen). Amb 20 minuts de marxa arribarem a Alcudia de Veo on passarem la nit.

Tercer dia

Avui tenim per davant un dia dur però per uns llocs molt bonics. Ens aixecarem i després de prendre el desdejuni i arreplegar l’avituallament per eixe dia i l’endemà (al poble on anem no hi ha tendes per comprar menjar, encara q si hi ha bar i panaderia), començarem a caminar allunyant-se del poble i remuntant per un barranquet fins a arribar a un coll i començar a baixar cap al mas de la campana (realitzada amb una part d’una antiga bomba que no va esclatar), per allí o un poc més abans podrem parar a esmorçar. Després continuarem baixant fins a una zona plana prèvia al començament de la següent pujada que realitzarem per un bosc de sureres. Des d’allí sols quedà baixar fins a la Rambla de Villamalur. Poc abans del poble hi ha una àrea recreativa, ideal per parar a dinar o si més no prendre algun refrigeri que ens permitixca recuperar forces.

Des de Villamalur fins a Torralba anirem per l’antic camí veïnal que unia aquestes poblacions. Arribarem a Torralba del Pinar per una drecera de herba que ens deixa dins del poble.

Quart dia

Després d’esmorçar i comprar el que necessitem ens anirem de Torralba pel camí que porta a l’ermita de Santa Barbara, antiga mesquita reconvertida després en ermita cristiana. Des d’allí farem un parell de quilòmetres per la carretera que uneix Torralba amb Montan fins arribar a una casa on prendrem una pista que ens va endinsant en una zona repoblada de pins, anirem per eixa i d’altres pistes fins arribar al mas de Bagan, construcció típica de la zona que encara es conserva en molt bon estat. Allí farem una paradeta per dinar i des d’allí sols quedarà anar baixant fins al poble de Montanejos.

Quint dia

Després d’esmorçar i equipats en el banyador anirem caminant fins al naixement de les aigües termals que el rei musulmà de València Abu Zaid va canalitzar fins a les termes on les favorites del rei recuperaven la seva bellesa (les aigües termals de Montanejos són molt bones per la pell, així com pel reuma i afeccions respiratòries). Allí farem un banyet i després de gaudir de l’aigua i nedar riu amunt i riu avall, serà el moment de fer un tomb pels estrets que fa el riu Millars en eixa zona (8km)

Sext dia

Segons el dia de la setmana que sigui caldrà matinejar o bé esperar a que sigui l’hora de prendre el bus que ens portarà a l’estació central de València i allí ens acomiadarem per aquest curs escolar i cadascú que fassa marxa

Última actualización el Jueves, 23 de Junio de 2011 10:33
 
E-mail Imprimir PDF

AJORNADA PER LES PREDICCIONS

LA FAREM EL SEGÜENT DISSABTE 18 DE JUNY

Descens del Barranc del riu Fraile.

Tal com et vaig dir el dissabte estaguerem al riu Fraile i esta molt be. Du aigua però no més del compte.

Les persones que pensen vindre deuen confirmar per quan estem tots al punt d'encontre anar on deixarem el cotxe (uns 20 kms mes). Les fotos són del dissabte. Les persones que les vegen que no s'asusten per veure a tota la gent amb tant de material. És un curs del Cefire i eixe material era obligatori doncs ahir estaguerem en un barranc molt tècnic i ho tenien que probar tot abans.

A les 9’00 del matí es deurà estar entre les poblacions de Quesa i Bicorp, a un km. abans d’arribar a Bicorp, concretament al punt kilomètric 24,4. A la l’esquerra hi ha un camí asfaltat on diu “Museu...”. Ens veurem en eixe punt per anar junts fins on deixarem els vehicles. Procureu completar els cotxes doncs on els deixarem no hi ha massa lloc.

Dugueu esmorzar i dinar així com cadiretes de platja doncs on dinarem no hi ha lloc còmode per seure. Una nevereta per la beguda és important, així com tovalla i roba per canviar-se després de l'activitat. Qui puga aconseguir neopre millor doncs l'aigua no és massa freda però anirem per ella durant més de 2 hores. En banyador o bikini també es pot fer però millor anar una mica protegit. Cal dur esportives per mullar-les. No es convenient ni sandalies ni xancles. El peu deu anar ben amarrat.

Esmorzarem on deixarem els vehicles i començarem un barranc facilet que és una meravella. Tindrem que caminar per dins del riu, nadar, baixar per petites cascades i després tornarem als cotxes per una senda.

El lloc és preciós. Molt diferent d'una eixida normal i tenint en compte que estem a juny pot resultar molt agradable mullar-se i jugar amb l'aigua.Us esperem a la Canal de Navarrés.

Julio/a

PD. Tenint present que per al dissabte dona mal temps a Bicorp i si no confirma ningú l'assistència per correu electrònic a Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla s'anularia l'eixida.

Si als participants no els importa que puga ploure (al riu segur que es mullen) i hi ha persones interesades en vindre que confirmen per correu electrònic abans del divendres a les 15hores per organitzar el material necessari.

Cas de no confirmar ningú s'anularia l'eixida.

 

Julio Martínez

Última actualización el Miércoles, 08 de Junio de 2011 21:16
 
E-mail Imprimir PDF

Cortes de Pallás 14/5/2011

hola!!

que soy un poco despistadilla... no me he acordado de mandar la propuesta para hacer el sábado... pues ahí va...

la que he pensado en hacer el sábado es esta ruta... no es muy larga .... aunque hay q añadir 2km desde el embarcadero al pueblo.. de ida y vuelta. Por cierto, estos 2km son de carretera y hay q pasar por un tunel... asi es que deberiamos llevar linternas, pues está iluminado con las luces de emergencia... y yo pienso que los chalecos del coche los q podamos... yo no tengo camiseta fosforescente del senderismo... así que el que la tenga que se ponga la de colores vistosos...

Última actualización el Martes, 10 de Mayo de 2011 13:10 Leer más...
 


Página 31 de 33

Antología con música
Banner