lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
inicio Salidas a partir de 2010/11 2011-2012 Bicorp. Cova de l´Aranya, Cazuma, Fraile, ...

Bicorp. Cova de l´Aranya, Cazuma, Fraile, ...

E-mail Imprimir PDF

El proper 16 de juny tenim un dia complet.

Rematem el curs lectiu amb una eixida per a tots els públics en la que convinarem senderisme, formació-cultura i diversió en un barranc aquàtic.

A les 9’00 ens veurem a 1 Km abans d’arribar al poble de Bicorp. A l’esquerra hi ha un panell gegant on posa “Ecomuseo de Bicorp”. És on ens vam vore l’any passat.

D’allí anirem tots junts al pàrking situat a 4 kms.

cuevas de la Araña son un conjunto de cuevas epipaleolíticas cerca del río Escalona en Bicorp, municipio de la Comunidad Valenciana, España.

 

Las cuevas son conocidas porque en ellas se encuentran pinturas rupestres representando una cacería de cabras y una escena de un hombre, el hombre de Bicorp subiendo por lianas para obtener miel de abejas silvestres. Las cuevas fueron descubiertas a inicios del siglo XX por un profesor local.

Forma parte del Arte rupestre del arco mediterráneo de la Península Ibérica, incluido en la lista de Patrimonio Mundial de la UNESCO.

En Bicorp, la Cueva de la Araña sorprende con una representación de arte rupestre en la que domina una escena de cacería de cabras salvajes. Flechas y animales heridos son algunos de los elementos que se representan en esta magnífica composición. También destacan una escena de recolección de miel y otra de danza.

Cal dir que la restauració d’aquesta cova la va dur a terme la germana d’una de les integrants del grup La Sargantana: Esther Ballester.

Allí vindrà la guia local per donar-nos tot tipus d’informació.

Després passarem pel riu Cazuma i podrem gaudir de les seues aigües transparents.

A continuació ens dirigirem a un lloc màgic: La Gola de Lucino. Un pas estret entre parets verticals on mai pega el sol. Més que explicar-ho millor mireu les fotos. En dos paraules: im-pressionant.

Continuarem la nostra ruta per una preciosa senda i si algú té molta calor es podrà mullar en un famós lloc amb les aigües transparents del riu Cazuma.

Després continuarem per pista fins tornar als cotxes i d’allí ens anirem a dinar a una fresca pinada on sempre fa airet (on varem dinar l’any passat).

Desprès de dinar qui vullga podrà fer el descens del riu Fraile, un lloc preciòs, fàcil i que val la pena visitar.

el barranc que farem no és el que apareix al video, que ningú es preocupe que és molt facilet, jeje

http://www.youtube.com/watch?v=6ldYHvFy4Nc&feature=g-upl

Llocs tan bonics, amb cascades, aigua, jacuzzis poques vegades es poden veure.

Sobre les 18 h. Estarem als cotxes per tornar a casa.

Si algú no vol fer la part aquàtica podrà tornar a casa després de dinar però estar a un lloc protegit i no gaudir de la seua bellesa és una llàstima.

Cal dir que la guia de l’ajuntament cobra un euro per persona per dur a terme la seua explicació. Com a mínim hem de ser 10 persones.

Si preferiu no tindre la guia m’ho feu saber i no contracte aquest servei. Si ningú diu res el contracte.

MATERIAL

· Al menys 1’5 litres d’aigua. Estem en juny i pot fer calor.

· Calçat i roba adequada.

· Gorra i protector solar.

· Esmorzar.

· Cadiretes de platja per dinar.

· Nevera amb gel i beguda fresca que deixarem al cotxe per dinar després.

· Dinar

Per a les persones que fasen el barranc del Fraile:

· Esportives que es puguen mullar.

· Jo recomane neoprè però cadascú pot anar com vullga. Les persones que no tinguen neoprè el poden llogar. Que es posen en contacte amb Josep Berbegall. Josep va ser qui els va recollir el divendres a Valencia i els va tornar el dilluns. L’any passat varen cobrar pel lloguer 9€ i el material és bó.

· Telèfon de Josep Berbegall 608372434

· Telèfon del xic dels neoprenos: Guillem 610792995

Deixe el meu telèfon per si teniu qualsevol dubte.

Julio Martínez 962245106 615321814

 

 

Antología con música
Banner