lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
inicio Salidas a partir de 2010/11 2017-2018 Xàbia 2018

Xàbia 2018

E-mail Imprimir PDF

Bona vesprada!

A continuació passe a fer la descripció de la ruta del dissabte dia 9 de juny. la ruta serà per Xàbia i les seves cales:cala del Portixol, cala barraca, cala sardina, cala del francès i cala blanca. Cal portar un bon barret i abundant aigua, per que encara que estem al costat del mar, recordeu que l'aigua del mar és salobre. passe a continuació a fer la descripció de la ruta:

Arribarem a la cala del Portixol on deixarem els vehicles i tot allò que necessitem per prendre el bany i passar un dia a la platja. La cala del Portixol, així com totes les altres que anem a veure és una cala de pedra i, per aquells que van predre el bany, han de saber que cal portar calçat adequat per a entrar i sortir de l'aigua (escarpins).

Des d’alli anirem per la línia de la platja, en direcció nord fins trobant-nos un penya-segat, llavors remuntarem per una senda prou trepitjada, fins arribar a un punt sobre el penya-segat amb bones vistes que ens permetran gaudir de la línia de costa fins al cap Prim, i també de la cala del Portixol. Avançarem pel costat del penya-segat per a continuació baixar a un barranquet que ens portarà fis al mar. Aquí ens relaxarem una estona gaudint d'unes vistes de la costa que ens semblaran que estigam a Tailàndia.

Després d'una estona per a les fotos de rigor, sen endinsarem pel barranquet que poc a poc va guanyant alçada fins arribar a prop de la creu del Portixol, però abans d'arribar ens desviarem per la nostra dreta per anar al cap Prim, on tornarem a gaudir d'unes espectaculars vistes. per un costat el mar, cap al nord: Xàbia i el Cap de Sant Antoni, el Montgó, Cap a l'interior. Segària, la serra de Migdia, el Cavall Verd, la serra del Fuster, La Serrella. Cap al sud: cala barraca, la cala del Portixol.

Després de fer les oportunes fotos, retornarem per on hem vingut i baixarem a la tercera cala que anem a visitar avui: Cala Sardina: espectacular, solitària, donen ganes de viure allí. Remuntarem per on hem vingut i anirem al la torre del Portitxol, però abans pararem a esmorzar en algun lloc en ombra que trobarem vora camí. Després de recuperar forces i les fotos corresponents anirem per un camí asfaltat, per dins d'una urbanització fins a la carretera que va al cap de la Nau, la qual seguírem una estona, fins agafar un camí que surt per la dreta i arribar a una porta de ferro, la qual travessarem, no sense abans deixar-la tancada i per un caminet mot ben arregla arribarem a la cala del francès. Una cala blanca, amb vistes a la platja de Xàbia i al nostre pro`per objectiu: la cala Blanca. per arribar allí hi han dos opcions: una fer el cabra i per un camí pegat al penya-segat arribar-hi o una altra tornar a desfer el camí de baixada des de la porta de ferro i agafar el camí asfaltat de baixada fins arribar a un punt on s'acaba i surt una senda de baixada.

A cala Blanca podrem veure la tomba d'un desconegut aprofitada després com a pesquera natural. Després de les oportunes fotos, anem cap a Xàbia, no sense abans passar per dos arcs naturals fets producte de l'erosió de la natura en la roca tosca que predomina en la zona. Una vegada arribem al passeig marítim, agafarem una escala que surt a l'esquerra i que després es converteix en senda que seguirem fins a retrobar-nos en el camí asfaltat que havíem pres abans, que seguirem fins a lacreu del Portixol, allí seguirem recte i un camí ens dura fins a la cala del Portixol que era on havíem començat la ruta.

Si arribem aviat podem prendre el bany o directament anar a fer-nos cerveses al bar. El dinar el tenim encomanat al bar La barraca i consistirà en:

ensalada, peixets fregits, paella mixta, fruita de temporada, cafè, cervesa o refresc. Això per 20€.

fins el proper diumenge. Recordeu que aquesta és la darrera del curs 2017-18. No falteu que hem de agafar il·lusió per reprendre el curs vinent amb més força i més gana de muntanya (i parlar de si algú vol fer alguna cosa aquest estiu...)

 

La ruta és de dificultat baixa i de tan sols 9 km de recorregut. Al washap podeu fer un seguiment de la ruta.

Fins el dissabte

Última actualización el Miércoles, 06 de Junio de 2018 16:25  

Antología con música
Banner