lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
inicio Otros años 2010-2011 Travessia de la serra d'Espada (Tranespadà)

Travessia de la serra d'Espada (Tranespadà)

E-mail Imprimir PDF

Transespadà


Bé, aquest any anem a fer una ruta per etapes (com si fora el camí de Sant Jaume, però en petit). La ruta té algunes coses bones (uns paisatges espectaculars)i d’altres no tant (hi ha pocs llocs per proveir-se de queviures com vos aniré dient durant l’explicativa)

La ruta la podríem començar el dia 1 de juliol, que és divendres i, en principi (opos a part) tot hom, ja té vacances.

Podríem quedar el dia 1 de juliol a l’estació de Nules (Castelló) i des d’allí, bé en taxi o a peu, desplaçar-se al poble de Vilavella.

Primer dia

La ruta la començarem en el poble de la Villavella a prop de les escoles, on comença una costera dura, de les q s’agarren als bessos i, a més, perllongada. L’etapa d’avui és dura, perquè anem a trobar-se en una forta pujada inicial i desprès en un continu puja- baixa. Ara bé les vistes són extraordinàries, des d’alguns punts podrem veure bona part de la costa nord de Castelló, les illes columbretes cap a l’est, cap al sud i si el dia és clar podrem veure el Montgó i per l’oest la mole del Penyagolosa. Una altra curiositat de la ruta és que passarem algunes de les trinxeres, encara en algunes parts visibles, de la guerra civil i restes dels combats que aquí van haver-hi entre les tropes republicanes i les nacionals que van omplir de sang aquestes muntanyes com veurem al llarg de la ruta. Després d’unes quantes hores de caminar baixarem ràpidament cap al poble d’Eslida. Des de l’arribada i fins a l’endemà temps lliure per gaudir de la migdiada, fer compres (olives, mel, formatge...)jugar una partideta de cartes, cuidar-se el body,etc.

Segon dia

Etapa curta de recuperació del dia anterior. El dia el començarem amb una marxa que començarem prop del cementeri d’Eslida. Des d’allí remuntarem el barranc de l’Oret i pujarem al coll de Barràs. A la nostra dreta anirà quedant el cim de la batalla que deu el seu nom als enfrontaments que van haver-hi entre els terços i els moriscos, al negar-se aquests a l’expulsió de l’any 1609, sent aquest cim un dels darrers reductes de resistència morisca. Una vegada superat el coll de Barràs baixarem pegats al barranc de la Caritat, passarem per la font de la Caritat i antics molins que aprofitaven l’aigua d’aquestes fonts fins a arribar al poble d’Ain. Allí podem fer una paradeta per prendre una cervesseta i relaxar-nos en la plaça del poble, ja que el més dur ja està fet i sols queda una horeta per arribar-hi a la destinació definitiva. Amb un poc d’esforç arribarem a Veo, allí podrem prendre una alternativa: anar per la carretera o bé anar per la sequiola (aquesta segona alternativa no és bona per a persones amb vertigen). Amb 20 minuts de marxa arribarem a Alcudia de Veo on passarem la nit.

Tercer dia

Avui tenim per davant un dia dur però per uns llocs molt bonics. Ens aixecarem i després de prendre el desdejuni i arreplegar l’avituallament per eixe dia i l’endemà (al poble on anem no hi ha tendes per comprar menjar, encara q si hi ha bar i panaderia), començarem a caminar allunyant-se del poble i remuntant per un barranquet fins a arribar a un coll i començar a baixar cap al mas de la campana (realitzada amb una part d’una antiga bomba que no va esclatar), per allí o un poc més abans podrem parar a esmorçar. Després continuarem baixant fins a una zona plana prèvia al començament de la següent pujada que realitzarem per un bosc de sureres. Des d’allí sols quedà baixar fins a la Rambla de Villamalur. Poc abans del poble hi ha una àrea recreativa, ideal per parar a dinar o si més no prendre algun refrigeri que ens permitixca recuperar forces.

Des de Villamalur fins a Torralba anirem per l’antic camí veïnal que unia aquestes poblacions. Arribarem a Torralba del Pinar per una drecera de herba que ens deixa dins del poble.

Quart dia

Després d’esmorçar i comprar el que necessitem ens anirem de Torralba pel camí que porta a l’ermita de Santa Barbara, antiga mesquita reconvertida després en ermita cristiana. Des d’allí farem un parell de quilòmetres per la carretera que uneix Torralba amb Montan fins arribar a una casa on prendrem una pista que ens va endinsant en una zona repoblada de pins, anirem per eixa i d’altres pistes fins arribar al mas de Bagan, construcció típica de la zona que encara es conserva en molt bon estat. Allí farem una paradeta per dinar i des d’allí sols quedarà anar baixant fins al poble de Montanejos.

Quint dia

Després d’esmorçar i equipats en el banyador anirem caminant fins al naixement de les aigües termals que el rei musulmà de València Abu Zaid va canalitzar fins a les termes on les favorites del rei recuperaven la seva bellesa (les aigües termals de Montanejos són molt bones per la pell, així com pel reuma i afeccions respiratòries). Allí farem un banyet i després de gaudir de l’aigua i nedar riu amunt i riu avall, serà el moment de fer un tomb pels estrets que fa el riu Millars en eixa zona (8km)

Sext dia

Segons el dia de la setmana que sigui caldrà matinejar o bé esperar a que sigui l’hora de prendre el bus que ens portarà a l’estació central de València i allí ens acomiadarem per aquest curs escolar i cadascú que fassa marxa

Última actualización el Jueves, 23 de Junio de 2011 10:33  

Imende de Lulavai

Entradilla La Musgaña

Nadia. A veces

Loreena McKennitt - The Mystic's Dream

the hot violinist

Antología con música¿Quién hay en línea?

Tenemos 4 invitados conectado(s)

Banner