FINAL DE LES ROTES – LES PLANES – CAP DE SANT ANTONIDades importants


Data: Dissabte 6 juny 2009.


Punt d'eixida: A les 9h., al final de la platja de les Rotes, Dénia.


Requisits: Dur motxilla amb esmorzar i dinar, aigua o líquids per beure, protector solar, gorra, llanterna, bon calçat, banyador, prismàtics, xancles amb tires (escorpins), ...


Dificultat: mitjana.Descripció


Farem l'excursió seguint una ruta circular pel parc natural del Montgó, aprofitant els senders de la PR-CV 355.


En principi, tots ens vorem a les 9h. al final de la platja de les Rotes de Dénia. Per arribar, i suposant que veniu per l'autopista, a l'eixida d'Ondara heu de seguir recte fins arribar a l'entrada de Dénia. Una vegada ahí, seguireu l'avinguda d'Alacant – plaça d'autobusos – Carrer Patricio Ferrandiz fins arribar a la rotonda del port. Des d'ací, continuareu a la dreta seguint la carretera de les Rotes fins que arribeu al final. Cridar l'atenció que a uns 2 Km de Dénia trobereu el desvio a Xàbia, enfront dels salons El Poblet. Aneu en alerta i seguiu per la carretera de les Rotes.


Aquest és l'enllaç d'aquest recorregut segons Google Maps:


http://maps.google.es/


En cas de qualsevol problema, crideu a Fèlix per telèfon.


El primer tramo que farem serà putjar a la Torre del Gerro des d'on començarem a disfrutar de les impressionants vistes que ens oferirà el paratge al llarg de tota l'excursió.


Des d'ací, caminant alrededor d'un hora, creuarem les Planes fins arribar als vells Molins de vent, que coronen la part de Xàbia. Baix de l'ombra d'algun pi esmorzarem.


A les 11 i mitja seguirem caminant en direcció al faro del Cap de Sant Antoni. En algo més d'un hora, disfrutarem de les vistes d'aquest balcó al mar Mediterrani. Si ens deixa el dia, fins podrem veure l'illa d'Eivissa.


Cap a la una deixarem el faro i pel costat dret de la carretera agafarem un camí que ens portarà a l'Area recreativa. Ací tindrem l'oportunitat d'arrimar-nos als penyassegats.


En mitja hora més, caminant entre pins, arribarem al Santuari de la Mare de Deu dels Àngels. Una vegada ací continuarem per un camí que ens durà fins el barranc de la Cova Tallada. Esperem arribar a l'entrada del barranc cap a les 2 i mitja.


Després d'uns trenta minuts, baixant la costera del barranc, estarem banyant-nos a l'entrada de la cova, on descansarem i dinarem. També, tindrem l'oportunitat d'explorar la cova si porteu llanternes.


Quan vullguem tornar, soles ens quedaran uns 30 minuts caminant per una senda a vora la mar fins aplegar als cotxes.Referències


http://parquesnaturales.gva.es

http://www.cma.gva.es

http://orto.cth.gva.es/website/senderos/viewer.htm

SIGPAC

Google Maps