lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Cabeçó2013

Descargar
Si no ves el documento deberías utilizar Firefox o Chrome que sí son compatibles con google docs 

Cocoll

E-mail Imprimir PDF

PUJADA AL COCOLL DES DE BENIGEMBLA

 

La descripción d'aquesta caminada està presa del llibre: Fent Camí. Rutes al voltant del riu Xaló/Gorgos, de Joan Elies Andrés i Serer. Una guia de rutes imprescindible per als senderistes que visquen al voltant d'aquest riu.

Aquesta vegada caminarem pels termes de Benigembla i Castells de Castells, on farem una ruta circular d'uns 16 km molt bonica i poc concorreguda. No presenta dificultats tècniques, encara que és llarga. Pujarem un desnivell d'uns 800 m.

Hora de quedada:

A les 8:45h enfront del bar Bon Aire, última casa del poble de Benigembla, eixint cap a Castell de Castells.

Com arribar al poble:

Si veniu per l'autopista de la costa AP-7, deurie eixir en Benissa i agafar la carretera cap a Xaló, Parcent i Benigembla.

Si veniu per l'autovia d'Alcoi, deurie eixir abans d'arribar a Alcoi, agafant direcció cap a Benilloba, Gorga, Castell de Castells i Benigembla. En aquest cas anireu més tros per carreteres de muntanya.

Requisits:

Bones botes, llanterna, roba d'abric, xubasquero (per si neva), pals de caminar, gorra, crema solar, etc.

La caminada s'inicia a Benigembla, per la carretera en direcció a Castell de Castells, des d'on s'accedeix al corral Nou. Allí agafarem el camí de ferradura que passa pel costat del meravellós aljub del Frare. Es recomana portar una llanterna per gaudir de la seva bonica volta interior. Després continuarem pujant per una exquisida senda de ferradura. Prompte veurem a l'horitzó el cim del Cocoll coronat per una caseta de vigilància forestal, que ens aprofitarà com a punt de referència per a la resta de la pujada.

Més tard el camí ens conduirà al corral del tio Paquet. Aquestes ruïnes són la part més visible d'un conjunt de restes que s'estenen pels voltants.

Passem el corral i continuem en la mateixa direcció, pel paratge de les Manxes, parant atenció a no perdre la senda. Arribem dalt d'un tossal pelat de vegetació, en un terreny pla i obert, anomenat la Corona. Davant s'aixeca una lloma, la penya del Jònec. En aquest moment seran entre les deu i mitja - once, es a dir, bon moment per esmorzar.

Des d'ací seguirem pujant per una senda fins accedir al pla de Moragues, ocupat per una pista d'aterratge dels serveis antiincendis. Una pista forestal ens deixarà al cim en uns tres quarts d'hora, on podrem gaudir d'unes vistes inoblidables que ben bé mereixen l'esforç per superar el pronunciat desnivell de l'ascenció.

Baixarem des del cim fins al pla de Moragues pel mateix camí per on hem vingut, però ara agafarem la pista a mà dreta de la pista d'aterratge. Ben prompte l'abandonarem perquè entrarem per un caminal a mà esquerra que ens portarà fins una carrasca centenària. Serà un bon lloc per a dinar, ja que el rellotge estarà marcant les dos de la vesprada.

A partir d'ací la senda va descendint i haurem de passar per un troç que serà el que presentarà més dificultat de tota la caminada. Hem d'atravessar el començament del barranc i hem d'anar amb molta cura per a no relliscar-nos, sobre tot si les roques estan humides. Una vegada vençuda aquesta part escarpada ens trobarem a l'espectacular raconada de la penya Blanca.

Soles ens quedaran unos dues hores per arribar al poble per un llarg tram de pista, gaudint dels impressionants paratges que anirem trobant-nos. Quasi al final, uns metres abans de veure les cases del poble, hem de buscar l'amagada olivera mil·lenaria de la partida Figuerals.

 

 

Última actualización el Lunes, 10 de Diciembre de 2012 19:37
 

El pla dels Avencs

E-mail Imprimir PDF

Punto de encuentro: Colegio los Naranjos. Por la circunvalación de Gandía entre dos túneles tomar la salida Barx dirección Gandía. El colegio está en la misma rotonda.

Hora inicio: las 9.15

Llevar: almuerzo y comida y ...

Resultado:

Video de Punt2 sobre la ruta que hicimos el sábado. Nosotros lo vimos mucho más exhuberante, agua y setas a mansalva.

 

 

 

Última actualización el Martes, 27 de Noviembre de 2012 16:28
 
E-mail Imprimir PDF

Una muestra del completo e intenso día que nos tenía preparado Manolo por La Zafra y la sierra de Las Pedrizas. La ruta, como suele ser habitual en las de la marca Manolo, inolvidable y repleta de momentos mágicos. Seguro, hay que repetirla con más gente y también subir al Algayat, el cual no dejamos de ver durante todo el día y parte de la noche bajo el manto estrellado.

 

Última actualización el Domingo, 11 de Noviembre de 2012 20:14
 


Página 24 de 30

Divertimento Folk__K-Charro directo Televisión Castilla León

la Marcha de Brian Boru por Víctor Santal

Últimos mensajes

temporada 16-17-Administrator-2016-09-25-Hola a todos, e...
hasta la proxima temporada-Administrator-2016-06-20-Hola a todos. E...
Sierra helada-Ricardo Palao-2015-06-12-https://plus.go...
NOS VEMOS EL SABADO-Eliseo-2015-02-02-SE RECOMIENDA L...
ECHO DE MENOS EL SENDERISMO-Mª José-2014-05-12-JOOO que ruta m...
Placa de Marcelí.-maite villar-2014-01-10-Hola amigos. A...
FELICITACION-Eliseo-2013-12-23-HOLA... OS DESE...
Moltes gràcies-Mª José-2012-05-28-Som Xelo i Ampa...
¡Gracias a todos!-Paco Garcia-2012-03-09-De parte de Cla...
Marcel.li, como San Francisco-maite villar-2011-10-03-el día 4 de oc...
Marcel.lí-david-2011-09-28-El 4 de octubre...

Acceder

Antología con música¿Quién hay en línea?

Tenemos 23 invitados conectado(s)

Banner