lasargantana

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente

Fotos de Manolo de la ruta

Descargar 
PDF

FAVARA

Hola a tots,

Com que hi ha ganes de muntanya Josep proposa per al proper 28 del present mes una eixida per les umbries i cims de Favara; això que veíem verd fosc enfront de Cullera entre les creus de Tavernes i el Cavall Bernat. Per saber-ne més teniu el següent enllaç.

web de casiaventurilla

Aviseu o deixeu un missatge si voleu anar. Més endavant ja posarem l´hora de quedada i com.

 

 

Última actualización el Viernes, 23 de Diciembre de 2011 21:34
 

La Senda de la Lloma

La senda de la lloma és un recorregut circular seguint el sender homologat PR-CV 336 que li dóna la volta a la muntanya més famosa de Culera, la que té les lletres gravades en la roca (a l’estil hollywodiense) i que es veu des de la carretera.

Distancia recorreguda: 14 kilòmetres
Altitud mínima: -
8 metresmàxima: 234 metres
Desnivell acumulat pujant: 481 metres, baixant: 475 metres
Grau de dificultat: skill Fàcil
Temps: 5 hores 43 minuts (amb les oportunes parades per esmorçar, fer fotos, etc.)
Data: 10/12/2011
Finalitza en el punto de sortida(circular):
Hora d’inici: a les 9:00 del matí

Punt de partida: Cementeri de Cullera ,al costat dels bombers.

Amics la ruta que presentem avui, és una ruta senzilla, apta per a tots els públics i malgrat tindre molt d’asfalt, gaudirem d’algunes de les millors vistes que tenim de la província de València, concretament de tota el seu golf, doncs estarem en un dels millors mirador possibles per veure la vessant nord i sud de la costa, des de València fins a el Montgó (si la visibilitat és bona).

Quedarem a les 9:00 del matí al cementeri de Cullera, doncs davant d’ell hi ha molt d’espai per aparcar i per què des d’allí començarem la ruta que després d’anar per asfalt per la urbanització Buenavista ens portarà entre camps de tarongers fins al mar. Allí passejarem per la platja i arribarem al far de cullera, allí a prop (segons l’hora) podem esmorçar) o si no més endavant. Des del far de Cullera, el camí s’enfila cap a la muntanya on no deixa de pujar fins arribar a la primera cota on ja gaudirem d’unes vistes cap al nord, cap a València que ja de per si mereixen la visita d’aquest indret i llevar-nos el mal gust que ens ha causat tant d’asfalt. Una mica més endavant el paisatge, s’obri i llavors les vistes ja es dirigeixen a nord i sud presentant-nos una classe pràctica de geografia física, concretament de relleu coster, amb tot el golf de València als nostres peus, per admiració de visitant i de fotògrafs que no poden deixar d’immortalitzar aquests paisatges en les seves càmeres.

Caminarem per la lloma de la muntanya (d’ahí el nom de senda de la lloma) i passarem a prop de l’estació meteorològica que en el seu moment es va instal·lar per a previndre el fenomen de les gotes fredes, fins a arribar al castell

El Castell es troba en l’alt de la muntanya. Dominant tant el poble com el mar es troba la fortalesa del segle XIII que va manar construir el rei Jaume I sobre l’ antiga fortalesa àrab. Cullera va estar emmurallada, encara que les muralles ja no existeixen en la seva totalitat, quedant alguns trams. Queden restes de les antigues torres que formaven part de la zona emmurallada de la muntanya y la població. Si volem veure el castell hi haurem d’estar abans de les 13:00 allí per què a eixa hora és la darrera visita (preu 3€)

El Camí del Calvari és un ziguizaga via crucis amb els oratoris corresponents a les 14 estaciones del Calvari.

Santuari de la Verge del Castell.

Santuari de la Verge del Castell: al costat de la fortalesa es troba el santuari de la Verge del Castell, temple d’estil neobizantí, construït a finals del segle XIX. Al costat del santuari hi ha un baret (a veure si és obert), allí podem fer unes cervessetes i dinar (Maria José allí es por arribar en ascensor, seria bo contar amb la teva presència durant el dinar, per tal de saludar-te i desitjar-nos un bon nadal i bona entrada de l’any)

Torre de la Reina Mora.

Torre de la Reina Mora :torre musulmana. Situada en el barri del pou (antiga juderia), la Torre és la porta fortificada de l’albacar del Castell de Cullera. Va ser construïda en el segle XIII. Forma part del conjunt de la fortificació del Castell. En1631, s’instal·la en la ruïna de la torre una ermita, consagrada a Santa Anna.

Després anirem tornant a on tenim els cotxes, hi ha dos possibilitats. Una per dins del poble, l’altra és pel costat de la muntanya fins a arribar al cementeri, on tenim els cotxes

Josep

 

QUATRETONDA 26/11/2011

Nova ruta oficiosa per als que no podem esperar a la propera de Josep per Cullera

Quedarem el dissabte 26 a les 9 en la gasolinera Repsol que queda a l'esquerra només entrar al poble venint des de Llutxent. Farem sobre uns 15 km seguint en part el prv-172.

Ací teniu l'enllaç als senders de Quatretonda

Descargar

 


Página 32 de 34

Nadia. A veces

Loreena McKennitt - The Mystic's Dream

Últimos mensajes

temporada 16-17-Administrator-2016-09-25-Hola a todos, e...
hasta la proxima temporada-Administrator-2016-06-20-Hola a todos. E...
Sierra helada-Ricardo Palao-2015-06-12-https://plus.go...
NOS VEMOS EL SABADO-Eliseo-2015-02-02-SE RECOMIENDA L...
ECHO DE MENOS EL SENDERISMO-Mª José-2014-05-12-JOOO que ruta m...
Placa de Marcelí.-maite villar-2014-01-10-Hola amigos. A...
FELICITACION-Eliseo-2013-12-23-HOLA... OS DESE...
Moltes gràcies-Mª José-2012-05-28-Som Xelo i Ampa...
¡Gracias a todos!-Paco Garcia-2012-03-09-De parte de Cla...
Marcel.li, como San Francisco-maite villar-2011-10-03-el día 4 de oc...
Marcel.lí-david-2011-09-28-El 4 de octubre...

Acceder

Antología con música¿Quién hay en línea?

Tenemos 47 invitados conectado(s)

Banner